Bea Fongers
Ik ben geboren 22 mei 1957 in Groningen. Na een aantal verhuizingen ben ik op mijn 15e in Zeeland komen wonen. In de loop van de jaren ben ik het Zeeuwse landschap met zijn ruimte, de wind en het water steeds meer gaan waarderen. Wandelen in de natuur geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik meer bij mezelf blijf. Mijzelf verbinden met de natuur doet wonderen. 

In mijn jeugd bleef ik onzichtbaar om mezelf veilig te voelen. Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik niet kon zijn wie ik was. Dit leverde veel frustratie, stress, moeheid en verkeerde relaties op. Tijdens de inspiratieweek van de Pulsar Academie in 2010 ging er iets open; dit was het begin van “echt” leven. Daar heb ik o.a. geleerd om te leven in het nu. Bewust leven in het nu is leven met aandacht voor de dingen waar je mee bezig bent. Dit geeft voldoening, energie en levenslust waardoor leven ook genieten is.

Mijn levenservaring was aanleiding om onderstaande studiekeuzes te maken. Opleidingen die ik heb afgerond:

  • HBO, 3 jarige opleiding maatschappelijk werk.
  • Inter Actie Academie, 2 jarige opleiding psychosociale begeleiding vanuit de systeemtherapie.
  • Pulsar Academie, 3 jarige opleiding veranderingscoach.

Vanaf 1993 tot 2020 heb ik als maatschappelijk werker in een breed werkveld gewerkt (o.a. jeugd, gezinnen, relatiegesprekken, individuele begeleidingen). Sinds 2010 heb ik een aantal mensen begeleid als zelfstandig coach. 


Home - De Praktijk - Werkwijze - Over mij - Recensies - Tarieven - Contact